Vad är sms lån?

vad är sms lån

Du har säkert hört tals om snabblån och sms-lån. Men vad betyder Sms-lån egentligen och hur bra är ett sådant lån?

Ibland kan man behöva låna pengar snabbt och då kan smålån som snabblån och smslån vara en bra lösning. Båda är av typen blancolån och det innebär att du kan låna pengar utan säkerhet. Sms-lån och snabblån är nästan samma sak och båda bygger på att du lånar pengar via internet eller mobil och att du får pengarna snabbt. Den egentliga skillnaden ligger väl i att mobillån är anpassade för att du ska kunna låna pengar i mobilen.

På senare tid har det pratats mycket om Swishlån och dessa smålån kan du också ansöka om via din mobiltelefon. Normalt betalas ett lån ut till det konto du angivit, men med Swishlån betalas de ut via betalappen och hamnar på det konto du har kopplat till Swish. Om snabblån var snabba förut blir de ultrasnabba med Swish då du kan ha pengarna på kontot inom ett par minuter.

Hitta bästa sms-lånet

Sms-lån och snabblån är så kallade högkostnadskrediter och räntan kan skilja sig mycket åt mellan det dyraste och billigaste lånet. Genom att jämföra olika alternativ får du möjlighet att välja det som är mest fördelaktigt. Använd en gratis jämförelsetjänst i mobilen eller på internet så slipper du själv ringa runt till alla långivare för att fråga vad de kan erbjuda.

Många undrar hur mycket man kan låna med sms-lån. Det beror på vilken långivare eller kreditbolag du vänder dig till, men även på hur din ekonomi ser ut i övrigt. Vanliga lånesummor är 1000 kronor, 2000 kronor, 5000 kronor eller 10 000 kronor, men vissa kan medge lån upp till 600 000 kronor. Då är löptiden givetvis längre och räntan är generellt något lägre än för mindre lån med kort löptid.

Sms-lån – enkelt att ansöka

Lån med kort löptid är ofta dyra, men det finns också lån med låga avgifter. Om du har en välordnad ekonomi i övrigt och inte har betalningsanmärkningar kan du i regel få bättre villkor. Att ansöka om sms-lån är gratis och mycket enkelt. Du fyller i hur stort belopp du önskar låna och väljer önskad återbetalningstid. Sedan kan du se flera erbjudanden från olika långivare och detta gör det enkelt för dig att välja det billigaste sms-lånet.

Tänk på att högkostnadskrediter kan ha mycket höga avgifter (i synnerhet om du inte betalar tillbaka lånet i tid). Läs därför alltid igenom villkoren innan du tackar ja till ett lån. Om du ansöker om lån och skulle känna att du ångrar dig kan du betala tillbaka hela lånet direkt och slipper ränta och avgifter. I så fall måste du meddela detta till långivaren inom 14 dagar efter att lånet tecknats.

Hur fungerar sms-lån?

Du ansöker enkelt via sms eller via internet. För att ansöka måste du vara svensk medborgare och folkbokförd i Sverige. Du måste också uppfylla ålderskravet för att få låna pengar. Exakt vilken ålder som gäller kan variera mellan långivare, men en vanlig minimiålder är 18 år. Sms-lån är vanligtvis en fast låneform vilket betyder att du lånar en viss summa – exempelvis 3000 kronor och betalar tillbaka detta inom bestämd återbetalningstid.

När du har skickat in låneansökan får du svar snabbt – ofta får du preliminärt besked direkt i mobilen eller på skärmen. Om du är ny kund kan du ofta få ett mer förmånligt erbjudande när du ansöker om lån. När lånet är godkänt betalas pengarna ut snabbt – ofta redan inom ett par timmar. Om du har samma bank som långivaren använder – eller ansöker om Swishlån – får du pengarna snabbast.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *