Är Swishlån det nya snabblånet?

Swishlån eller snabblån

Det pratas mycket om det nya Swish-lånet och om hur det kommer att revolutionera lånemarknaden. Vad är egentligen fördelarna?

Snabblån är vad det låter som – ett lån som ger snabba pengar. Men det finns några saker som i värsta fall kan försena utbetalningen. Om du ansökt sent på dagen, under kväll, helg eller röd dag kan du behöva vänta tills nästa bankdag innan du får pengarna. Detta gäller också om du har en annan bank än kreditgivaren. En traditionell banköverföring mellan två olika banker kan nämligen ta lite tid.

Därför är det många som jublar över det nya Swish-lånet. Med Swish-lån får du nämligen pengarna direkt. Det går lika snabbt som när du själv swishar över pengar till någon annan. Och på samma sätt anger långivaren ditt mobilnummer för utbetalning. Det är viktigt att ditt konto är korrekt kopplat till Swish innan du ansöker om lån. Detta gör du via din Internet-bank.

Swishlån – direkt utbetalning

Hur fungerar swish-lån? Swish är en applikation som används i mobilen och för att kunna betala via Swish måste du ladda ner appen. Du behöver också Bank-ID för att legitimera dig. Det finns Swish Privat och Swish Företag och de båda apparna kan samverka effektivt. Resultatet blir att du kan få lånet utbetalt direkt efter godkänd låneansökan. Du kan också betala tillbaka lån via Swish.

Finns det några risker med Swish-lån? Eftersom lånefunktionen är så ny att den precis har tagits i bruk är det svårt att veta om det finns några risker. Men bankerna som samverkar för att utveckla appen tar säkerhet på största allvar. En sak som du bör tänka på är att koppla rätt konto till Swish, så att insatta pengar hamnar där du vill ha dem.

Om du själv ska betala bör du dubbelkolla mottagarens namn och belopp innan du signerar din betalning med Bank-ID. Rätt använt är Swish ett bra hjälpmedel och många använder tjänsten dagligen för att handla online eller swisha pengar till vänner och bekanta. Det kan till exempel vara så att man splittar notan vid restaurangbesök och en betalar – och sedan ska var och en betala sin del.

Snabblån och direktlån

Vill du inte använda Swish finns det även snabblån och direktlån med direkt utbetalning. Ett antal långivare har gjort det till ”sin grej” att betala ut snabba pengar när du ansöker om lån hos dem. Vissa erbjuder till och med utbetalning på kväll och helg. Generellt gäller att ju mindre summa du ansöker om att få låna – desto enklare blir det att få pengarna snabbt.

Förutom snabblån och sms-lån finns det även andra mikrokrediter som smålån, mikrolån, mobillån och mikrokredit. När du ansöker om lån görs en kreditupplysning. Du kan även ansöka om lån utan UC om och då görs vanligtvis bara en enda kreditkoll oavsett hur många långivare du ansöker hos. När du ansöker online får du alltid besked om när pengarna kommer att betalas ut.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *