Snabblån trots låg inkomst

Snabblån låg inkomst

Ibland kan man behöva låna pengar trots låg inkomst. Som tur är finns det många långivare som kan erbjuda snabblån utan inkomstkrav.

Behöver du låna pengar trots att du har låg inkomst? Det kan vara svårt att få lån hos traditionella banker om man har låg inkomst. Men arbetslöshet, sjukskrivning, studier, att man är egenföretagare eller att man lever på sparade pengar är inget som hindrar lån från kreditföretag och lånebolag. Välj det lån som har bäst ränta och villkor så behöver det inte bli så dyrt att låna pengar.

För att få lån med låg ränta är det viktigt att jämföra olika alternativ. Du väljer själv hur mycket eller lite du vill låna och ett snabblån kan vara bra om du vill låna exempelvis 1000 kronor, 3000 kronor, 5000 kronor eller 10 000 kronor. Snabblån är blancolån (lån utan säkerhet) och brukar klassas som högkostnadskrediter eller högkostnadslån. Därför tjänar du verkligen på att jämföra olika lån innan du ansöker.

Snabblån utan UC

När du lånar pengar görs alltid en kreditprövning. Detta kan ske genom Upplysningscentralen (UC) eller ett kreditupplysningsföretag som Creditsafe eller Bisnode. Lån utan UC innebär att flera långivare delar på uppgifterna och detta är positivt för dig som kund eftersom du då bara får en notering i UC:s register oavsett hur många lån du ansöker om.

En kreditupplysning görs både för din och låneföretagets trygghet. De har ingen glädje av att låna ut pengar och att lånet ger dig problem, utan vill förstås att affären ska flyta så smärtfritt som möjligt.

Lån utan inkomstkrav

Vanligtvis tar banker hänsyn till vilken anställning du har, medan kreditbolag och låneföretag brukar se till din betalförmåga i stort. Det är inte så viktigt var din inkomst kommer ifrån eller hur stor den är och vissa kan godkänna lån trots att du saknar inkomst. Detta kan vara väldigt bra om du exempelvis är mellan två jobb och behöver köpa en ny kostym eller laga bilen.

Låna pengar med låg inkomst behöver alltså inte vara en omöjlighet. Behöver du låna pengar snabbt är det snabblån som är mest aktuellt. För att låneföretag ska kunna bevilja lån är det bra om du har en välskött ekonomi utan betalningsanmärkningar. Det är också till fördel om du inte har för många skulder och krediter sedan tidigare.

Snabblån utan krav

Det finns snabblån utan inkomstkrav, men du måste ändå uppfylla vissa grundkrav för att få låna pengar. Du måste vanligtvis vara minst 18 år (åldersgränsen kan variera och kan vara satt till t ex 19 år, 20 år, 21 år eller 22 år). Det krävs också att du är folkbokförd i Sverige (svensk medborgare) och att du har en fast adress. Du måste också kunna uppge ditt personnummer för kreditkoll.

När du ansöker om snabblån får du svar väldigt snabbt – ofta efter ett par minuter eller senare samma dag. Om du ansöker online kan du få svar direkt på skärmen eller i mobilen. När du fått godkänt på din ansökan betalas pengarna ut direkt och hela poängen med snabblån är att det ska vara lån med snabb utbetalning.

Snabblån utan ränta

Det finns snabblån som är helt gratis – alltså snabblån utan ränta. Ofta erbjuder låneföretag denna typ av lån till nya kunder och då gäller det en gång per kund och första gången man ansöker om lån hos det företaget. Det råder hög konkurrens bland kreditbolagen och räntan sätts alltid individuellt. Därför kan du tjäna på att förhandla om räntan för att få de bästa villkoren.

För att högriskrediter och snabblån ska bli så billiga som möjligt vill du ha så låg effektiv ränta som möjligt. Detta är ränta inklusive alla avgifter (som uppläggningsavgift). Du bör också se till att betala av skulden inom överenskommen tid så att du slipper extra avgifter och påminnelseavgifter. Efter att löptiden gått ut kan räntan dessutom bli mycket dyrare än den ni kom överens om.

Enkelt att få snabblån

Du kan enkelt ansöka om lån via internet eller i mobilen. Ange hur mycket du vill låna, önskad tid för återbetalning och dina personuppgifter. Du kommer att se vilka lån du erbjuds och det kan vara lån med eller utan inkomstkrav. När du har bestämt dig och vill ansöka får du signera med E-legitimation (Bank-ID) innan ansökan skickas till låneföretaget. När du fått godkänt betalas pengarna ut till ditt bankkonto eller via Swish om du valt detta.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *