Finns det snabblån med Swish?

Swishlån

Snabblån har funnits länge, men nu får de konkurrens av de nya swish-lånen med ännu snabbare utbetalning. Aldrig har du kunnat låna pengar så snabbt.

Om du ansöker om lån vill du givetvis få pengarna så fort som möjligt. Normalt betalas lånet ut till ditt bankkonto och om du har en annan bank än långivaren kan du ibland få vänta tills nästa dag, även om det är ett snabblån eller smslån. Men nu blir det ändring på det. Med de nya Swishlånen kan du få pengarna utbetalda så fort lånet är beviljat – oavsett vilken bank du använder.

Lendify

Just nu är det bara Lendify som kan kallas för Swishlån-långivare fullt ut

Hur fungerar Swishlån?

Swish är en betalapp för mobilen och för att kunna använda den måste du ladda ner appen och installera den i din mobil. Du behöver också logga in i din internetbank och koppla det konto du vill använda till Swish. Detta behöver du bara göra en gång (förutsatt att du inte vill ändra konto). För att legitimera dig behöver du även mobilt Bank-ID. Detta ansöker du också om via din Internetbank.

När du ansöker om snabblån Swish ansöker du precis som vanligt men skillnaden är att pengarna betalas ut via Swish. Redan nu finns möjlighet att betala tillbaka lån genom Swish och detta är mycket uppskattat bland kunderna. Det går snabbt, är enkelt och du slipper onödiga aviavgifter. Istället för att vänta på att banken ska släppa in pengarna på ditt konto kan du alltså få dem direkt.

Snabblån Swishlån = framtiden?

Många tror att de nya swishlånen kommer att revolutionera lånemarknaden. Det är framför allt aktuellt med Swishlån om du vill låna lite pengar – 500 kronor, 1000 kronor, 2000 kronor eller 5000 kronor. Det finns många skäl till varför man kan behöva låna och små snabblån kan vara till god hjälp för att täcka tillfälliga hål i ekonomin. Se dock till att alltid betala tillbaka i tid och låna inte mer än du kan klara av att betala tillbaka.

Snabblån är så kallade högkostnadslån eller högkostnadskrediter och du bör jämföra olika lån för att hitta det med bäst villkor och låg ränta. Det finns väldigt dyra lån men också väldigt billiga – till och med helt gratis lån utan ränta. Sådana räntefria lån gäller ofta nya kunder och första gången du ansöker om lån hos en viss långivare. Eftersom det är väldigt förmånligt kan det vara värt att leta efter dessa erbjudanden.

Är Snabblån Swish säkert?

När man använder Swish kan man få känslan av att hela processen går så snabbt, att det kan vara lätt att göra fel. Men i grunden är systemet väldigt säkert. Du legitimerar dig med Bank-ID (E-legitimation) och har även legitimerat dig när du kopplat ditt bankkonto. Ingen kan på eget initiativ ta ut pengar genom ditt Swish men många väljer ändå att skapa ett nytt bankkonto för ändamålet.

Att ha ett annat konto vid sidan av sitt lönekonto kan ge bättre överblick och kontroll. Förmodligen har du även sparkonton. När du loggar in i Internetbanken kan du flytta pengar från Swish-kontot till andra konton – precis som med vanliga bankkonton. Man bör komma ihåg att koden till Bank-ID är en värdehandling och därför bör du aldrig lämna ut den eller förvara den så att någon obehörig kan komma åt den.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *