Därför skall du samla dina lån

samla dina lån

För att kunna minska dina lån behöver du amortera. Men för att kunna amortera så går det inte att ha för dyra lån. Därför kan det vara smart att försöka samla dina lån och på så sätt kapa både avgifter och räntor.

Samla dina snabblån

Har du tagit många smålån så blir ofta den samlade räntan väldigt hög och då blir det besvärligt att ta sig ur en sådan jobbig ekonomisk situation. Men innan du hamnar i sådant läge så går det faktiskt att samla dina lån, och det är inget svårt. Det finns flera långivare som gärna hjälper till.

Lendo och Sambla är låneförmedlare som har kontakt med många banker och låneinstitut. Har du problem med för många småkrediter, så är det bra att kolla upp om du kan lösa dem med ett lån hos någon utav deras samlingslån. Att låna är enkelt men att betala är svårt.

Samla dina privatlån

Privatlån innebär ofta att lånebeloppet är högre än för snabblån. Man brukar inte ha så många stora privatlån, men det räcker att man har t ex. två – tre stycken så kan det bli jobbigt att betala av. Privatlån kallas också blancolån vilket innebär att du lånar utan säkerhet.

Tänk på att lån endast upp till 600 000 kr kan lösas med ett samlingslån. Över detta belopp så får man vända sig till en bank. Men har man inte så mycket lån så är det inga problem att använda sig av en låneförmedlare.

Har du lån med betalningsanmärkning?

Detta är inte så roligt, men det finns ju faktiskt långivare som kan hjälpa dig trots allt. Hos Lendo kan man i vissa lägen få låna trots betalningsanmärkning. Genom att ta ett nytt lån så kan man lösa ett gammalt lån och förhindra nya anmärkningar. Inte en optimal lösning såklart, men i värsta fall så är det en ok utväg.

Kan man låna utan UC?

Självklart. Man kan t ex. ta ett lån med Creditsafe eller med Bisnode. Då slipper man hamna i UC registret med för många ansökningar. Många blir lite skakis när det gäller UC, men ofta är det inga problem alls, men vill man ha alternativ så är dessa två upplysningsföretag bra.

Ha ordning på dina lån

Att bara ha ett lån är det man skall sträva efter. När man har flera olika lån hos olika långivare blir det inte bara en ekonomisk börda utan också svårt att hålla reda på. Har du möjligheten att smala ihop dina lån, så är det förmodligen det bästa du kan göra. Att hamna i ekonomisk knipa är både dyrt och stressigt.

Det är faktiskt inte svårare än att skicka in en ansökan om att samla dina lån, och sedan bara vänta. Får man nej av en låneförmedlare, så finns det fler att välja på. Ta chansen och fixa till din ekonomi idag, för väntar du så blir det bara svårare och svårare att ordna.

Låna helst aldrig av familj och kompisar för det kan förstöra så mycket mer än bara lite pengar. Bättre att ha en svår relation med ett låneinstitut än med en kompis eller släkting.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *