Så enkelt lånar du pengar

Låna pengar enkelt

Att låna pengar har aldrig varit enklare. Du ansöker online och får svar snabbt. När ansökan är godkänt betalas pengarna ut direkt till ditt konto.

Många tror att man måste gå till en bank för att ansöka om lån – men det gäller inte längre. Nu kan du enkelt ansöka på internet eller i mobilen och ofta får du svar direkt. Det finns olika sorters lån och de har olika villkor och ränta. Du har säkert hört talas om snabblån, sms-lån, privatlån, mikrolån, mobillån och direktlån. Alla dessa är blancolån och det betyder att du lånar utan säkerhet.

Senaste nytt på lånemarknaden är Swish-lån, vilket innebär att pengarna betalas ut via Swish. Den stora fördelen är att du får pengarna direkt. Andra lån som ger pengar snabbt är snabblån och direktlån. Om du ansöker tidigt på dagen (helst innan lunch) kan du få pengarna utbetalda redan samma dag. En förutsättning är att du har samma bank som långivaren eller kreditbolaget.

Jämför lån för bäst ränta

När du lånar får du betala ränta och detta är själva kostnaden för att få låna pengar. Hur stor räntan är kan variera beroende på vilken typ av lån det rör sig om. Din egen ekonomi spelar också in. Räntan sätts alltid individuellt och det är alltid upp till långivaren att bedöma om de vill låna ut pengar. För att de ska få en uppfattning om din betalförmåga görs en kreditupplysning.

Genom att jämföra många olika lån (från banker, kreditbolag och långivare) kan du hitta det lån som är mest fördelaktigt. Du vill ha låg ränta och låga avgifter och helst ska mindre lån ha en gratis eller räntefri låneperiod på 30 dagar (då det är helt kostnadsfritt att låna). Det enklaste sättet att hitta billigaste lånet är att jämföra lån via en gratis jämförelsetjänst eller låneförmedling.

Ansök enkelt online

När du väl har bestämt vilket lån du vill ansöka om (eller vilka lån) fyller du enklast i ansökan online. Välj hur mycket du vill låna, hur lång återbetalningstid du vill ha och ange personuppgifter. Vanligt är att du måste signera ansökan med Bank-ID (E-legitimation). För att få låna ska du uppfylla långivarens krav på minimiålder och du måste vara folkbokförd och ha en fast adress i Sverige.

Ibland finns krav på lägsta inkomst för att få låna, men ibland räcker det att du bedöms ha tillräcklig betalförmåga. Vissa långivare godkänner lån trots att du har betalningsanmärkningar. Så fort du har fått godkänt på din ansökan betalas pengarna ut till det konto du angett. Tänk på att aldrig låna mer än du behöver och att inte låna till konsumtionsvaror som förbrukas eller faller snabbt i värde.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *