Låna 10000 utan inkomst

 

 

Låna 10000 kr utan inkomst

Är det möjligt att låna 10000 kronor utan inkomst? Svaret är ja! Det finns många långivare som godkänner lån utan inkomst.

Det här med inkomstkrav känns lite som en relik från en förlegad tid. Bankerna ser väldigt strikt på inkomst och det är förstås bra ur synvinkeln att man inte ska låna mer än man kan klara av. Men ibland kan detta krav kännas lite stelt och otidsenligt. Tiderna har förändrats och allt fler lever med timanställningar, vikariat eller visstidsanställningar som inte är en fast inkomst.

Moderna långivare tar hänsyn till samhällsutvecklingen och kan godkänna lån även om du saknar eller har liten inkomst, har ojämn inkomst, är sjukskriven eller studerar. Detta uppskattas även av småföretagare, som kan ha svårt att visa upp siffror på garanterad inkomst. Anledningarna till varför man lånar är många men det vanligaste är kanske att man behöver låna vid en ekonomisk krissituation.

Lån vid oväntade händelser

Även om man försöker planera sin ekonomi så kan man inte förutse allt. Om bilen går sönder eller tumlaren klappar ihop kan det bli nödvändigt med akuta reparationer. En annan vanlig orsak är att djur blir sjuka eller att man måste laga en tand. Det kan också vara så att du hamnar i ett ofrivilligt glapp mellan olika typer av inkomster. Då kan ett lån utan inkomst vara räddningen för att klara hyran en månad eller två.

Det är sorgligt att medge, men för den som äger sin bostad finns inte mycket ekonomisk hjälp att få vid tillfälliga svackor. Bor du i hyresrätt kan du få hjälp hos Socialen, men om du bor i bostadsrätt eller villa anses det att du äger en tillgång och att denna ska säljas. För många är då lån enda sättet att reda ut ekonomin.

Låna smart – spara pengar

Om du kan beviljas lån beror på hur din ekonomi ser ut i övrigt. Moderna långivare gör en kreditkoll för att se om du har skulder sedan tidigare. Det de tar störst hänsyn till är din betalförmåga och det underlättar om du inte har några betalningsanmärkningar. Ansöker du om lån utan UC skyddas din kreditvärdighet då du kan ansöka om flera lån på samma kreditförfrågan.

I ett redan utsatt läge vill du kanske inte att onödigt många kreditförfrågningar läggs på hög hos UC (Upplysningscentralen). Ju bättre ekonomi du har – desto bättre villkor kan du få när du lånar. Målet är förstås ett lån med så låg ränta som möjligt. Om du saknar inkomst och har betalningsanmärkning kan du tvingas acceptera sämre villkor och högre ränta. Detta för att du anses utgöra en större risk för långivaren.

Lån med låg ränta

Jämför lån för att hitta det med lägst ränta och avgifter. Haka inte upp dig på den nominella räntan utan se istället till den effektiva räntan – vilket är den totala kostnaden för att låna. Om du lånar till oväntade händelser är det mycket viktigt att betala tillbaka skulden så fort som möjligt så att du blir av med lånet.

Om du låter bli att betala tillbaka kan en ny ränta börja gälla och då kan skulden öka snabbt. Undvik att låna mer än du behöver och ta aldrig en dyr kredit för att lösa andra lån, så undviker du onödiga problem. Rätt använt är lån utan inkomst en bra hjälp när du behöver låna pengar.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *