Låna 25000 kr räntefritt

Låna 25000 kr

Snabblån har ofta rykte om sig att vara dyra, men det finns även riktigt billiga snabblån. Visste du att du kan låna 25000 kronor räntefritt?

Det kan låta för bra för att vara sant, men billiga snabblån är faktiskt möjliga. Flera kreditbolag och långivare värvar på detta sätt nya kunder och vanligtvis är ett gratis lån bara möjligt första gången du ansöker hos just den långivaren. Det finns långivare som godkänner lån utan inkomst, men om du har fast inkomst och inga betalningsanmärkningar blir det mycket enklare att få godkänt när du ansöker.

Hur fungerar räntefria lån?

Räntefritt lån betyder att nya kunder erbjuds att låna pengar gratis hos ett visst kreditbolag. Då kan du låna 25000 kronor räntefritt och detta kan jämföras med privatlån då du alltid får betala ränta. Ett kostnadsfritt lån erbjuds nya kunder i marknadsföringssyfte och lånet har en förutbestämd löptid inom vilken du ska betala tillbaka skulden. Överskrider du denna tidsgräns får du betala ränta.

Det finns olika aktörer som erbjuder räntefria lån och smslån utan avgifter. Det kan rent teoretiskt vara banker, kreditbolag och finansbolag men vilka erbjudanden som är aktuella kan variera. Det råder hög konkurrens inom lånebranschen och därför försöker långivare vässa sina erbjudanden för att sticka ut. Målet är att locka potentiella kunder men som kund kan du utnyttja läget och skaffa ett fördelaktigt lån.

Är räntefria lån kostnadsfria?

Vanligtvis är det faktiskt så! Men läs igenom villkoren, för det kan tillkomma uppläggningsavgifter och aviavgifter. Dyrast blir det för små lån. Om du lånar 2500 kronor och du ska betala 250 kronor i avgifter ger det en total kostnad på 10% av lånebeloppet. Lånar du istället 25000 kronor och får betala samma avgift blir det bara 1% av lånebeloppet – vilket känns mer prisvärt.

Det finns även andra typer av lån med fördelaktiga villkor och för bolån är det vanligt med räntefria månader. Detta är dock inte samma sak som att lånet är räntefritt. Istället skjuts räntan upp eller fördelas på de andra månadsbetalningarna.

Hur lånar man 25000 kr räntefritt?

När du vill ansöka om lån är det enklast att använda en jämförelsetjänst online. Det är gratis och ger dig en samlad bild över de bästa lånen just nu. Du väljer hur mycket pengar du vill låna och önskad återbetalningstid. Istället för att leta själv får du sedan de bästa erbjudandena serverade som ett smörgåsbord. När du har hittat ett lån som verkar bra är det bara att ansöka direkt i mobil eller på dator.

För att ansökan ska behandlas så snabbt som möjligt kan du legitimera dig med E-legitimation (Bank-ID). Därefter görs en kreditkoll och så fort du fått godkänt på din ansökan betalas pengarna ut. För snabbast utbetalning bör du välja en långivare som använder samma bank som du själv, eller ansöka om Swish-lån. Efter godkänd ansökan betalas pengarna då ut direkt till ditt bankkonto via Swish.

Enkelt att låna online

Många uppskattar enkelheten i att kunna ansöka om lån online. Ofta får man svar på låneansökan redan samma dag (om du ansökt tidigt på dagen) eller dagen efter. Ansöker du under kväll eller helg kan du ibland få vänta lite längre innan du får svar. Var även noga med att fylla i alla uppgifter korrekt, så går både hantering och utbetalning mycket snabbare.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *